Prietenii

Prietenii sunt ca puii mei de pernă – mă iubesc şi mă iau în braţe chiar şi atunci când mi-e sufletul ciufulit, când mintea are cearcăne adânci, când râd zgomotos sau plâng cu sughiţuri. Ce sentiment fain când cei dragi te înţeleg doar dintr-o grimasă, dintr-o sprânceană arcuită imperativ, dintr-o cută blajină de obraz.

Ei îţi sunt adevaraţi prieteni – cei care nu se uită ciudat la tine când afară plouă torenţial şi tu te încalţi cu pantofi decupaţi, pentru că ştiu că tu nu te îmbraci după cum e vremea, ci mai degrabă după dispoziţia ta.

Prieteni îţi sunt cei pe care îi simţi alături şi îţi oferă timp şi spaţiu când tu simţi că vrei să dispari în cămăruţa ta, doar tu cu cei patru pereţi.

Prieteni sunt cei care îţi spun în faţă lucruri pe care alegi să le vezi în ceaţă şi, cu toate astea, discuţiile aprinse se termină cu o îmbrăţişare sinceră.

Unele prietenii sunt menite să nu dureze o veşnicie. Altele sunt menite să ia sfârşit frumos, pentru că ne dezvoltăm în direcţii diferite şi drumul intereselor de viaţă se bifurcă. Acolo rămane respectul pentru ce a fost. Altele parcă au nevoie de o pauză…aşa…ca semnele de carte…rămân acolo în tăcere…paznic între două pagini…si parcă după o vreme se reiau…

Anul ce a trecut m-am simţit precum un olar. Viaţa mi-a dat un context de lut şi am început să construiesc. Şi am pus autenticitate…şi am pus sinceritate…deschidere…sprijin…dăruire…înţelegere…respect…empatie. Acum am o cănuţă pe care o port cu grijă, din care sorb un ceai, o cafea cu mentă, cărţi faine şi momente frumoase.

Mai sunt prieteniile puse sub semnul umorului nemărginit, când momentele petrecute împreună sunt o adevărată chiţcăială şi voie bună, visare cu ochii deschişi într-o pereche de pijamale trasă la indigo, doruri de ducă, planuri şi idei năstruşnice.

Las aici o îmbrăţişare virtuală celor care se regăsesc în cele de mai sus şi îmi rezerv dreptul de a reveni asupra acestui articol.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s