Cine e Tata?

Sofia și Ingrid sunt colege de bancă de 4 ani. S-au cunoscut în prima zi de școală. Când a intrat prima oară în clasă, a zărit-o pe Ingrid în banca a treia și s-a trezit că merge într-acolo și că se așează lângă ea.

La cei 11 ani, Sofia este o duduie tare expansivă, cochetă, atentă la rochiile în culori pastel pe care le poartă la îndemnul matern. Cu părul lung și blond, cu ochii verzi, ea este o copie fidelă, în miniatură, a mamei.

Ingrid, un om tăcut, cu o noblețe în ochi, precum oamenii bătrâni, o introvertă pură, își poartă copilăria în straie negre. Scumpă la vorbă, dar când vorbește, o face cu calm și tact. Când vorbește, Sofia se astâmpără din orice zvâc al ei și o ascultă fascinată. Cu părul ondulat, ten măsliniu, ochii mari și negri, nu se știe cu cine seamănă, că mama e o mignonă blondă, cu ochii albaștri.

Ingrid o apreciază pe Sofia pentru spiritul ei de copil viu și colorat. Deși foarte diferite ca stil și personalitate, sunt nedespărțite.

– Ingrid, ți-am zis că s-a întors tata din călătorie? Ah cât am așteptat momentul! A fost plecat de câteva luni bune, aproape 8 luni. E așa de blajin și frumos, înalt, cu perciunii albi, mereu îmbrăcat cu cămăși în culori închise și paltoane lungi. Poartă barbă și miroase a mosc. Îmi place la nebunie să râd cu el, să îi las amprente pe lentilele ochelarilor, să mă ia în brațe și să mă pupe pe cap. Când s-a întors mi-a adus un geamantan de cadouri, dar i-am zis că nu mai vreau niciun cadou, gata nu mai vreau să plece niciodată. Mi-a promis că nu mai pleacă de lângă mine și mama. Mi-a promis că o să mă aducă zilnic la școală, că o să mergem în parcul de distracții și o să mâncăm pe nerăsuflate înghețată cu vanilie, preferata mea. Mi-a zis că mergem să învățăm împreună să facem echitație. Îți dai seama? Trebuie neapărat să îmi cumpăr costum de echitație. Mi-a zis că o să mă învețe să dansez dansuri de societate, cum să urmez bărbatul în dans și cum să fac pași grațioși. O să mergem și la teatrul de păpuși, iar seara o să stăm la povești ca oamenii mari. Ce frumos, de abia aștept să trăiesc alături de tata.

– Sofia, de o săptămână mi-ai impuiat capul cu venirea acestui Tata. Cine e?

– Cum adică cine e?

– Cine e Tata ăsta?

– Ingrid, păi, Tata e tata…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s