Nomadă

3 ceasuri trecute de fix. Trenul accelerat pleacă în 5 minute de la linia 1. Și azi fac naveta pe ruta minte-suflet. Am de dus ceva în minte, am de dus…ce am de dus?
De ce mă duc iar acolo ? De ce mă duc? A da, mi-am adus aminte. Un paradox. Gonesc într-o derivă precisă, purtând un paradox la buzunarul de la piept.

 Plec de acolo de sus cu kilograme de provizii și bagaje, cu multe haine roase de timp, cu gânduri greoaie, vechituri și multe armuri, cu măști și gesturi civile, cu prejudecăți voluminoase și critici rădăcinoase. Mintea îmi dă și la pachet…ciorbe acrite și gogoși cu miros de mucegai. Și mă încăpățânez să le car cu mine pe toate, să le urc în compartiment și să le duc în suflet.

Când plec din suflet, călătoresc liberă, desculță, cu buzunarele goale, fără unități de măsură. Mă așez liniștită la geamul unui ventricul și admir spectacolul unui apus în culori roșu-aprins. Drumul la deal, spre minte, e anevoios și îndărătnic.

Căile ferate pompează sânge. Trenul gonește cu viteza respirațiilor. Se oprește brusc într-o haltă, în gâtlej, în sunetul asurzitor al corzilor vocale. Un gând spurcat, prelins din infernul minții îmi țipă strident în ureche: „Pot să mă culc în poala ta?”

Cât e ceasul? Unde sunt? De unde vin ș unde mă duc? Unde gonesc și ce caut? Cât e ceasul? Am întârziat? Unde să întârzii? Unde mă grăbesc? Unde o să întârzii?

…gonesc pe căi ferate, disociate.

Azi te găsesc în minte, ceas singuratic. Îmi ticăi dureros în cap, în ritmul haosului. De ce ai alungat toate orele și minutarele? De ce fug? De ce fugi? Mă uit la tine și văd paradoxul ce îl port la piept. Tu ești eu? Cine sunt tu?
Coboară în suflet și regăsește simfonia tic-tac-ului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s